Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 
In Memoriam Mario Rijskamp - Timmer In Memoriam Mario Rijskamp - Timmer

In Memoriam Maria Rijskamp – Timmer
geboren: 14 april1924
overleden 31 oktober 2017

Op 31 oktober is Maria Rijskamp–Timmer overleden in Vliethoven in Delfzijl. Daar woonde zij de laatste twee jaar van haar leven, maar ze was een echte Stedumer.
Ze werd geboren in Stedum, ze groeide er op. En toen ze na de lagere school op jonge leeftijd gelijk aan het werk moest - zoals dat vroeger vaak ging – was dat in Stedum. Ze werkte er bij de bakker en bij verschillende huizen als dienstmeisje. Tijdens de oorlog werkte ze bij de gemeentesecretaris van het dorp. Diepe indruk maakte op haar de razzia waarbij de gemeentesecretaris werd opgepakt, hij werd gefusilleerd. Ze zou haar leven lang contact blijven houden met de familie.
Na de oorlog trouwde ze met Pieter Rijskamp. De kinderen herinneren zich hoe er op zondag na de maaltijd altijd liederen werden gezongen. Vaak zat er een grote groep aan tafel, zeven kinderen en dan ook nog de verkering van een aantal van hen. Iedereen mocht een lied noemen dat vervolgens gezongen werd. Vaak waren het liederen uit de bundel van Johannes de Heer. Tijdens de dankdienst voor het leven van mevrouw Rijskamp, werd er dan ook veel Johannes de Heer gezongen: Welk een vriend is onze JezusDaar ruist langs de wolken, Veilig in Jezus’ armen. De dankdienst vond plaats in de Gereformeerde kerk van Stedum. Want ondanks dat zij en haar man zo’n tien jaar terug naar Wiemersheerd in Loppersum verhuisden, haar hart bleef bij Stedum.
Toen haar man overleed had zij het moeilijk. Ze waren zestig jaar getrouwd geweest en zij hield zielsveel van hem. Een tijd deed zij mee met de gespreksgroep in Wiemersheerd, georganiseerd vanuit de kerken. Ze vond een vriendin in mevrouw Weistra, twee oude dames die samen zo’n beetje elke middag een rondje liepen in Loppersum. Met veel zorg waren haar kinderen om haar heen, en haar grote schare klein- en achterkleinkinderen. Voor haar begrafenis gaf ze hen als tekst een paar regels mee uit het Bijbelboek Deuteronomium:
De Eeuwige God is u een woning, en onder u zijn eeuwige armen.
Maria Rijskamp – Timmer is 93 jaar oud geworden.

ds Tjalling Huisman

terug
 
 
 
 

dienst in Thesinge
datum en tijdstip 24-02-2019 om 11:15 uur

meer details

 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.